QwantumFans van Qwixx en Qwinto opgelet ! Geen twee zonder drie, en om de rij van de leuke snelle dobbelspellen aan te vullen is er nu ook Qwantum. Ook hier probeer je je scorebord zo goed mogelijk in te vullen met het resultaat van je dobbelworpen. Elke speler rolt één witte en zes multicolor dobbelstenen (met paarse, blauwe, rode, gele vlakken). Een vrij te kiezen aantal dobbelstenen mag indien gewenst één keer herrold worden.


Waarden van gelijke kleur worden opgeteld, vermeerderd met de gerolde ‘witte’ waarde. De actieve speler kiest welke gekleurde waarde op zijn scorekaart belandt. Ook de andere spelers mogen een andere gerolde waarde invullen op deze kaart. De scorekaart bevat vier rijen met telkens zes lege vakjes, die gevuld worden met steeds oplopende (de eerste vier) of aflopende (de laatste twee) waarden.

De tweede hoogste waarde van elke kolom telt mee voor de punten in de onderstaande scorebalk. Past geen enkele gegooide waarde nog in de rij, dan levert deze beurt minpunten op. De speler met de hoogste score wint !

Dit spel werd geschonken door NSV en kan vanaf augustus gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts