Stackers


Stackers is een abstract stapelspel voor 2 tot 4 spelers. Het speelbord is een zeshoekig basisbord bestaande uit 24 driehoeken. Om überhaupt te kunnen stapelen, zul je logischerwijs gebruik moeten maken van diverse lagen. De onderste laag bestaat uit 8 velden. Elke speelsteen heeft drie kleuren symbolen. De vorm van de steen maakt het gemakkelijk om ze te stapelen en aan te leggen.
Elke speler begint met een aantal stenen in zijn houder. Als regel geldt dat de eerste steen van een beurt op het laagste niveau gelegd dient te worden. De tweede steen op het tweede niveau en zo verder. Wie niet kan leggen, beëindigd zijn of haar beurt. De beurt eindigt verder direct wanneer je op een nieuw hoogste niveau aanbeland bent.

Een ander regel waar je je aan dient te houden, is dat er niet twee dezelfde symbolen tegen elkaar aan komen te liggen. Daarentegen dient een symbool van het hoogste niveau gelijk te zijn aan het symbool direct onder deze tegel. Tegels tot en met het tweede niveau mogen niet uitsteken buiten het lagere niveau. Het is toegestaan om de ontstane gaten van hogere niveaus op een later moment op te vullen.

Kortom: het is een hele puzzel om de juiste tegels op het juiste moment uit te spelen en een mooie score te kunnen behalen. Een uitdaging!

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Tactrics

Reacties

Populaire posts