Century - van Oost naar West deel 1

Met het verschijnen van Century: Een Nieuwe Wereld, komen er in de trilogie drie nieuwe combinaties van spellen bij. De eerste is de combinatie van De Specerijenroute en Een Nieuwe Wereld.

Dit spel is een combinatie van het Worker-Placement gedeelt uit Een Nieuwe Wereld en de handelskaarten uit De Specerijenroute. Ook voor deze combinatie passen de regels nog steeds op een 2-zijdige kaart.

De acties die een speler tijdens zijn beurt uit kan voeren zijn bekend uit de genoemde basisspellen.

Wordt het spel hier beter van? Neen, dat niet, maar zeer zeker niet slechter. In ieder geval wordt het heel anders. Combinaties van kaarten en locaties worden in dit spel belangrijk. Je bent meer bezig om een motortje op te bouwen, waardoor het wellicht minder geschikt is al puur familiespel. Beide delen zijn dat afzonderlijk zeer zeker, waarbij ik De Specerijenroute als beginnersspel zou willen klasseren en Een Nieuwe Wereld als familiespel.

Nadeel van deze combinatie van De Specerijenroute en Een Nieuwe Wereld is dat er bonustegels in het spel komen, die té sterk zijn. Dat is iets wat ook in de eindscore terug is te zien. Dit is vrij simpel op te lossen door de huisregel "een speler mag van elke soort slechts 1 bonustegel op zijn persoonlijke spelersbord hebben" toe te voegen aan deze combinatie.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Deze spellen zijn geschonken door Asmodee BE en zijn vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Century - De Specerijenroute & Century - Een Nieuwe Wereld zijn te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts