Century - van Oost naar West deel 3

Century - van Oost naar West deel 3 is de grote finale waar wellicht iedere liefhebber van deze trilogie reikhalzend naar heeft uitgekeken.

Dat is de combinatie van De Specerijenroute, Oosterse Rijkdom & Een Nieuwe Wereld. Ook met deze combinatie heb je weer een ander spel. Echter het is geen familiespel meer, maar een kennersspel. De regels zijn en blijven eenvoudig en vrij vlot uit te leggen.

Tijdens zijn beurt heeft een speler de keuze uit twee mogelijke acties. Dit zijn:
  • Plaats één of meerdere werkers op een locatie op het speelbord en voer de bijbehorende actie uit.
  • Haal al jouw werkers terug van het speelbord.

C'est tout. De locaties zijn vrij vlotjes uit te leggen door de duidelijke iconografie die is gebruikt. Om deze te begrijpen hoef je niet telkens terug te grijpen op de spelregels. Nadeel van deze combo, is wel dat je behoorlijk wat ruimte op de tafel nodig hebt. Maar verder, kan ik alleen maar zeggen dat deze combinatie geweldig is om te spelen.

Nadeel is en blijft dat de meeples te klein zijn, iets wat ik al eerder heb aangeven. Ze zijn voor iemand met wat dikkere vingers toch lastig vast te pakken. Maar dat neemt niet weg, dat men, indien men alle drie de basisspellen in bezit heeft, vele uren speelplezier in het vooruitzicht heeft. Voor veelspelers is het wellicht zelfs een must om twee of drie spellen te combineren, omdat anders wellicht de uitdaging voor de afzonderlijke basisspellen te snel afneemt.

Een fraai detail is, dat indien men de drie dozen naast elkaar legt een doorlopende afbeelding heeft.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Deze spellen zijn geschonken door Asmodee BE en zijn vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Century - De Specerijenroute, Century - Oosterse RijkdomCentury - Een Nieuwe Wereld & zijn te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts