Century - Zand en Zee

Zoals in de eerste review van de Century trilogie al was te lezen, kunnen de afzonderlijke spellen met elkaar gecombineerd worden tot een nieuw spel. Op deze manier zijn er met de drie basisspellen in totaal zeven verschillende spellen te spelen.

Century -Zand en Zee is een combinatie van diverse elementen uit de eerste twee spellen, ‘De Specerijenroute’ & ‘Oosterse Rijkdom’. De spelregels dienen met aandacht te worden gelezen, omdat men anders snel een regelwijziging over het hoofd ziet. Aangezien het men ook hier weer gelukt is om dit op een 2-zijdige kaart te doen, valt het gelukkig allemaal wel mee. In Zand en Zee varen de spelers van eiland naar eiland, net zoals men dat gewoon is in Oosterse Rijkdom om kaarten van de markt te gaan kopen. Deze kaarten kunnen op dezelfde manier gekocht worden zoals in De Specerijenroute. Tijdens een beurt kan een speler voor verschillende acties kiezen, die reeds bekend zijn uit de basisspellen.

Het spel is afgelopen als een speler zijn vierde puntentegel neemt. De lopende ronde wordt nog uitgespeeld. De punten worden geteld, en de speler met de meeste punten is de winnaar. De combinatie van De Specerijenroute & Oosterse Rijkdom leidt tot een spel dat iets zwaarder is als de twee basisspellen. Ik zou het een iets zwaarder familiespel willen noemen.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Deze spellen zijn geschonken door Asmodee BE en zijn vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Century - De Specerijenroute & Century - Oosterse Rijkdom zijn te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts