Curios

Je kruipt in de huid van een malafide archeoloog. Je reist de hele wereld rond om verloren gewaande artefacten te pakken te zien te krijgen.  Als je denkt het juweeltje te pakken te hebben, kun je nog wel eens bedrogen uitkomen. Niets is wat het lijkt en de prijzen veranderen waar je bij staat. Op het ene moment moet je in de tempel zijn om de duurste juwelen te bemachtigen, het andere moment is het te doen in de piramide van de Farao.

In Curios draait het allemaal om het verzamelen van de meest waardevolle artefacten. Welke het meest waardevol zijn, daar zul je op een slimme en tactische manier achter moeten zien te komen.
Bij de start van het spel worden er vier verschillende locaties opengedraaid. Iedere locatie krijgt een geheime waarde van de artefacten die zich daar bevinden.

Iedere speler krijgt vervolgens drie handkaarten met daarop waardes voor de betreffende locaties. Je weet dus op deze manier welke waarde het niet is. Met deze informatie probeer je zo goed mogelijk je werkers te plaatsen en de meest waardevolle juwelen te pakken te krijgen. Indien je werkers op zijn, zul je moeten passen en een handkaart prijs moeten geven. Dit helpt je tegenstanders om een betere keuze te maken. Of stuur jij ze onverhoopt het spreekwoordelijke bos in?  Als iedere speler alle werkers geplaatst heeft, wordt de buit voor die ronde verdeeld. Wie het meest aan een locatie gewerkt heeft, verdiend een bonus artefact. Wanneer er twee of meer locaties leeg zijn en er geen juwelen van die kleur verdeeld kunnen worden, eindigt het spel. Degene met de meeste punten wint.

Curios is een workerplacement in combinatie met deductie en een dosis bluf. Het is snel aan te leren en nog sneller te spelen. Een spel dat op tafel komt als je nog een kleine 15 minuten over hebt.


Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door AEG

Reacties

Populaire posts