Escape Tales: Low Memory

Escape Games blijven populair, en ook in de wereld van de bordspellen. Deze Escape Tales: Low Memory is al het 2e spel in de reeks van Escape Tales. Het eerste spel heet Escape Tales : The awakening en is van 2018.


Low Memory is een escape room spel in de vorm van een kaartspel, waarbij de spelers op verkenning gaan, waar er geen tijdslimieten staan op het oplossen van de puzzels en waar een heleboel moeilijke keuzes zullen moeten gemaakt worden. Dit spel kan gespeeld worden zonder dat je ook maar iets van het vorig spel af weet.


De setting van het spel speelt zich af in het jaar 2060. Elizabeth neemt afscheid van haar man. Ze gaan namelijk op een familie uitje, maar Elizabeth moet eerst haar onderzoeksproject afmaken. Daarom zal zij haar man later wel vervoegen. Niet veel later ziet ze de zelf rijdende auto van haar man vertrekken, terwijl ze al in gedachten bij haar project zit. De volgende ochtend wordt Elizabeth wakker op haar zetel met enorme hoofdpijn. Heel het huis ligt in puin, en het lijkt of er ingebroken is.
Alhoewel ze blijft proberen kan ze niets herinneren van wat er allemaal gebeurd sinds ze gisterenavond op het werk vertrokken is. Ze besluit dan maar om de geheugenscanner te gebruiken...


Jij als speler zal je inleven in de verhalen van 3 karakters, en je zal trachten stap voor stap het plot te ontrafelen die alle 3 de karakters met mekaar linken. Maak je klaar voor 3 beklijvende verhalen met een gezonde dosis aan wendingen. Deze Low Memory bevat bovendien een heleboel aan verrassingen.

In vergelijking met The awakening heeft deze versie :
* meer kaarten en nog meer raadsels
* 3 verhalen en 1 einde
* Elk verhaal zal de manier van spelen wijzigen. Het wisselen tussen de karakters zal niet alleen nieuwe en verschillende perspectieven brengen, maar geeft ook een andere mogelijkheid waarop locaties worden verkent.

Nog het vermelden waard : speelduur is van 6 tot 9 uur ! Best je horloge in het oog houden als je dit spel start tijdens een speldag.

Dit spel werd geschonken door Board & Dice en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Escape Tales: the awakening is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


 Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 16 jaar
Speelduur : 6 - 9 uur !!

Reacties

Populaire posts