Grizzly Lachsfang am Wasserfall

Beren eten graag zalm, dit spel draait om als beer zoveel mogelijk zalm te vangen. De meeste vissen bevinden zich aan de rand van de waterval omdat de vissen omhoog springen, maar dat is net ook de gevaarlijkste plaats om als beer vis te gaan vangen.

Als je het hele spel klaargezet hebt (water tegels toevoegen, beren op hun plaats, vissen op hun plaats), mag de eerste speler met de dobbelstenen gooien, daarna vloeit het water naar beneden en springen de vissen omhoog. Er zijn 5 dobbelstenen, elke steen heeft een kleur, de kleur van de dobbelsteen geeft aan in welke baan de actie zal plaatsvinden. Als de dobbelsteen water aangeeft (1 of 2 tegels), dan vloeit er 1 of 2 tegels water naar beneden. Als de dobbelsteen vis aangeeft (1, 2 of 3), springen er exact evenveel vissen naar boven.

Water vloeit naar beneden door water tegels in de baan te duwen. De watertegels die op het einde van de baan liggen, vallen dan. Indien er beren of vissen op deze tegels liggen, dan vallen deze mee. Vissen worden terug in de voorraad gelegd, beren moeten terug op hun steen gaan staan.

Daarna springen de vissen naar boven. Plaats op elke tegels maar 1 vis, begin aan de rand van de waterval en ga zo verder naar de berenstenen. Indien er een beer op een watertegel staat, mag hier geen nieuwe vis gelegd worden.

Nu mogen de beren eindelijk vis gaan vangen, je mag je beer zoveel tegels verplaatsen als je wil, maar als er een steen in de weg legt, kan je niet verder. Als je vis op de watertegel ligt, moet je ook stoppen en de vis in een stapel onder je beer leggen. Je kan je vissen veiligstellen door de volgende beurt naar de berenstenen te verplaatsen.

Verzamel zo veel mogelijk vissen om het spel te winnen. Dit spel ziet er erg mooi uit en heeft ook een leuk thema. Er is wel wat begeleiding van volwassenen nodig om de routine onder de knie te krijgen, maar zeker een aanrader.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Dit spel is geschonken door Amigo en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts