Ishtar: Gardens of Babylon

Ishtar: Gardens of Babylon is een prima familiespel, dat zowel de beginnende als ervaren speler kan bekoren. Je taak in dit spel is om tuinen te bouwen aan de hand van tegels. Op die tegels kan je 1 of 2 bloemperken vinden, en soms staat er ook een symbool bij (assistent, ster, vraagteken) waarmee je een gratis actie kan uitvoeren.


De assistent laat je toe om één van je werkers op een bloemenperk te plaatsen die je net gezet hebt. Hij is nu de eigenaar van dat bloemenperk, en niemand anders kan hier nog tuinieren. De ster laat je toe om een eigenschap naar keuze van je spelersbord te krijgen, mits je 2 kristallen betaald.
Bij het vraagteken mag je uit bovenstaande 2 acties kiezen.


Een andere optie die je tijdens je beurt kan uitvoeren is het planten van een aantal bomen, zolang je maar de benodigde kristallen kunt betalen om ze te laten groeien. Je kan ten alle tijden kiezen uit 5 bomen die constant open liggen. Bomen geven je overwinningspunten op het einde van het spel.
Er zijn trouwens vele manieren om punten te sprokkelen. Assistenten die op het grootste bloemenperk staan leveren punten op naargelang de fontein waarmee ze verbonden zijn. Als ze verbonden zijn met de zeldzame witte fontein, krijg je 8 extra punten.


Op het spelersbord leg je de kristallen en assistenten, en er is ook een boom met jouw vaardigheden. Als je een vaardigheid bij krijgt, ga je van de basis van de boom in een bepaalde kolom verder naar boven. Met deze vaardigheden krijg je bonussen tijdens het spel, en de vaardigheden helemaal bovenaan zijn goed voor je eindscore. Alle vaardigheden tot het maximum krijgen zal er niet in zitten, dus je zult zorgvuldig moeten kiezen. Probeer niet al je beurten te spenderen aan het ontwikkelen van een tuin EN je boom met vaardigheden te verbeteren. Kies de juiste balans.


Dit spel werd geschonken door Asmodee NL en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Ishtar: Gardens of Babylon is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts