Big Dig

 De spelers kruipen in de huid van avontuurlijke archeologen. Je graaft in de aarde om artefacten, schatten en andere goodies te ontdekken. Elke dag vereist een nieuw strategisch plan om efficiënt te kunnen zijn. Concurreer met de andere archeologen om het beste resultaat te halen.

Bij elke beurt in Big Dig, trek je een kaart van de stapel die je laat zien in welke vorm je moet gaan graven. Om te kunnen graven dien je aan de bovenkant te beginnen of een eerder gegraven gebied op te zoeken. Let op dat bepaalde gebieden onbegaanbaar zijn. Indien de trekstapel leeg is, worden alle kaarten weer verzameld, zodat de verschillende vormen om te mogen graven, weer opnieuw beschikbaar worden.

Bij elk spel worden er drie willekeurige doelkaarten getrokken. De eerste speler die alle drie de doelen gerealiseerd heeft wint te spel.

Doordat er meerdere doelkaarten zijn, de spelersborden dubbelzijdig zijn en de graafkaarten tweezijdig zijn, wordt het spel nog beter herspeelbaar.  Dit maakt ieder spel weer anders!
Let wel op dat iedere speler met dezelfde kant speelt in een bepaald spel.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij het Geel Pionneke.

Dit spel is geschonken door TMG

Reacties

Populaire posts