Woolfy

De drie biggetjes en de boze wolf, daar gaat het spel Woolfy over. Dit coöperatief spel speelt het verhaaltje na. Op het bord zie je een huisje van stro en eentje van hout. Het huisje van steen moet je zelf nog bouwen.

Om de beurt gooit elke speler met een gekleurde dobbelsteen. De kleur van de dobbelsteen komt overeen met een biggetje. Je mag niet met dezelfde kleur dobbelsteen gooien als de vorige speler (behalve als je niet anders kan). Gooi je één, twee of drie mag je het biggetje evenveel plaatsen verder zetten. Het leuke aan dit spel is dat je zelf mag kiezen welke richting je uit gaat. Als je op het vakje van een huisje eindigt dan mag je in het huisje schuilen.

Gooi je een huisje, dan mag je gaan schuilen in een huis of dan mag je een stuk van het bakstenen huis bouwen. Als het bakstenen huis gebouwd is, dan kan je ook in het bakstenen huis binnen gaan. Gooi je de wolf, dan moet je de wolf verder zetten. De wolf moet in de juiste richting gaan en hij mag enkel op de vakjes met een wolf gaan staan. Als er een biggetje tussen het startvak en het eindvak van de wolf staat, dan moet dat biggetje in de kookpot.

Als een biggetje in de kookpot zit, kan hij er uit geraken door één, twee, drie of het huisje te gooien.

Het spel is gewonnen als alle biggetjes in het bakstenen huis schuilen, het spel is verloren als alle biggetjes in de kookpot zitten.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is geschonken door Djeco en vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts