Activity crime

Activity crime van Piatnik Spiele is een partyspel voor 3 tot 8 spelers vanaf 12 jaar dat zich afspeelt in de wereld van de misdaad. In dit spel wachten er maar liefst 660 termen om zo snel mogelijk geraden te worden. 


Snelheid is een basisregel voor oplichters en daarom is er maar één minuut tijd voor "Activity Crime". Of het nu gaat om een "bijlmoordenaar" of "vuurduivel" - de gezochte termen zijn nogal lastig en moeilijk te combineren, dus de afzonderlijke delen van het woord kunnen ook afzonderlijk worden weergegeven.  Natuurlijk zijn er ook nog vaste regeltjes in deze boevenwereld : de meegeleverde handboeien beperken het uitleggen van de woorden aanzienlijk, maar de spelers kunnen ook geluiden maken of naar lichaamsdelen wijzen. Maar vooral spreken is verboden !

Op basis van het resultaat van de dobbelsteen wordt bepaald of de handen van de speler voor of achter het lichaam of aan een teamgenoot worden vastgemaakt. Elke speler speelt voor zichzelf, maar als je vastzit aan iemand zal je wel moeten samenwerken, maar dan ook zonder een woord tegen mekaar te zeggen.

Zoals bij alle spellen in de Activity-serie, zijn de regels vrij eenvoudig, dus de rondes van ongeveer een uur kunnen zonder veel voorbereiding worden gestart. En zelfs nieuwkomers hebben er geen moeite mee: alles wat nodig is, is verbeeldingskracht, snelheid en een goede combinatie van die 2! Het doel van "Activity Crime" is om als eerste 20 punten te behalen, waarbij zowel de acteur als de speler die de term heeft geraden één punt krijgt. Soms zijn misdaden de moeite waard ...

Dit spel werd geschonken door Piatnik en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 minuten

Reacties

Populaire posts