Contact: Signals from outer space

In dit ruimte-avonturenspel volg je een signaal, terwijl je niet weet waar het precies vandaan komt. noch wie het uitzendt. Dit signaal wil je naar een bepaalde planeet leiden, maar in plaats van ruimte- coördinaten ontvang je alleen een vreemde reeks vlieginstructies voor je ruimteschip.
Aan jou de taak om uit dit warrige signaal de juiste doelplaneet te identificeren. En als je daar dan uiteindelijk bent, wat tref je dan aan??

Tijdens het spel volg je een signaal en reis je van planeet naar planeet. Iedere ronde neemt een andere speler de rol op zich van 'de bron van het signaal'. Hij wil dat zijn medespelers de planeet bereiken van waaruit hij het signaal uitzendt. De overige spelers moeten als een soort van bemanning het signaal dat de bron uitzendt zien te decoderen. Het signaal van de bron komt over als een soort van vluchtsimulatie. Door middel van 'tikken' geeft de bron de planeten en tussenlandingen onderweg aan.

In dit coöperatieve spel verliezen de spelers als de brandstof opraakt. (Dit gebeurt bij zes vergissingen op de doelplaneet). Of ze winnen gezamenlijk het spel als zij erin slagen het signaal van hun raket naar 12 planeten te volgen.

Het spel bevat een variant voor professionals en hulpkaarten om de moeilijkheidsgraad aan te passen naast het startmoeilijkheidsniveau.


Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door NSV

Reacties

Populaire posts