Das elixier - the potion

Er zit een historische ontmoeting aan te komen tussen de beste alchemisten van de wereld. Elke alchemist start aan het spel met dezelfde basis ingrediënten : zeldzame paddenstoelen, flesjes met een geheime vloeistof in, en giftige kevers.


In deze wedstrijd, gevuld met humor en bluf, nemen de spelers het tegen mekaar op, met als doel hun ingrediënten kwijt te geraken en controle te krijgen over het finale drankje. Aan jou de taak om de tegenstanders nauwlettend in het oog te houden, anders kan je nooit dit uniek spel vol bedrog winnen.


In het begin van elke ronde werpt een speler de dobbelstenen om te bepalen voor welke ingrediënten de spelers gaan bieden. In het geheim kiezen de spelers één ingrediënt uit hun ene hand en nemen dit in hun andere hand. Nadat iedereen zijn keuze gemaakt heeft, laat iedereen tegelijk hun geselecteerd ingrediënt zien. Vergelijk het type en de hoeveelheid van ingrediënten die zo zichtbaar zijn, met die van de dobbelstenen. Spelers die voldoen aan de condities, die door de dobbelstenen bepaald werden, mogen hun ingrediënt in de fles steken. De spelers die niet voldeden aan de conditie blijven hun ingrediënt behouden. De dobbelstenen gaan nu naar de volgende speler, en een nieuwe ronde start.

Dit spel werd geschonken door HCM Kinzel en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur :10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts