Marco Polo II: In the Service of the Khan

Dit spel is een vervolg op Marco Polo I : the voyages of Marco Polo, dat we al in 2017 aan jullie mochten voorstellen. Na jullie reis naar Bejing in deel 1, gaat de reis deze keer terug naar het Westen, meer bepaald naar de verste uiteindes van Khan zijn rijk. Jullie gaan op zoek naar glorie en rijkdom.


Marco Polo II is een zelfstandig spel, gebaseerd op het eerste deel, en je hebt het eerste spel niet nodig om deze te kunnen spelen. Dit nieuw avontuur biedt je unieke uitdagingen, met nieuwe acties, nieuwe regels om punten te scoren, en een nieuwe grondstof : het zeldzame en kostbare jade.


Je krijgt hier een zeer gelijkaardig spel als het originele op je speeltafel, maar je hebt wel een nieuwe kaart, een nieuwe grondstof en enkele nieuwe spelmechanismes. Over het algemeen gezien is dit een goed spel - misschien wel beter als het eerste. Een nieuwe uitdaging dus voor zowel de nieuwe spelers als de spelers die de eerste versie al verschillende keren hebben gespeeld.


Enkele verschillen tussen beiden versies : boeken zullen de Grand Bazaar vervangen, waardoor je beschikbare goederen en kamelen meer variëren van ronde tot ronde. Als de selectie u niet aanstaat, kan je gebruik maken van jade. Dit kan gebruikt worden in plaats van geld en kamelen om contracten te volbrengen. Om een nieuw contract te nemen, zal je deze keer ze uit steden moeten halen waar je reeds een handelspost hebt opgezet. Reis voldoende en plan verstandig is hier een goed advies om contracten te vervolledigen.


Dit spel werd geschonken door Hans im Gluck en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Marco Polo II is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 - 2 uur
Reacties

Populaire posts