Silver Bullet

In Silver Bullet heeft iedere speler een dorp dat bestaat uit een verschillende dorpelingen. Maar er is iets vreemd aan de hand, elk dorp wordt belaagd door weerwolven. Jij als burgemeester van je dorp bent verantwoordelijk voor het aantal weerwolven in je dorp. Het doel is uiteraard zo weinig mogelijk weerwolven te hebben, enkel dan ben je succesvol.
Belangrijk om weten, de types dorpelingen (genummerd van 1 tot 13) hebben elk een bepaalde eigenschap, maar hoe hoger hun nummer des te meer weerwolven ze naar je dorp lokken. Je zal dus moeten bepalen welke dorpelingen je liever kwijt bent.


Het spel speelt als volgt:
Iedere speler start met 5 dorpeling kaarten, deze worden gedekt voor elke speler neergelegd. Voor het spel begint mag je twee kaarten bekijken. Deze kaarten leg je gedekt terug neer. Als één van de acties kan je kiezen om een kaart te nemen van de trekstapel. Hierdoor kan je de eigenschap van de kaart uitvoeren of je kan de kaart ruilen met een kaart of kaarten uit je dorp. Een andere actie is een kaart nemen van de open aflegstapel, met deze actie kan je enkel de kaart van de aflegstapel ruilen met een kaart of kaarten uit je dorp.

En als laatste actie kan je volkstelling roepen. Dit doe je enkel als je denkt dat je zelf het laagste aantal weerwolven hebt. Interessant weetje : diegene die volkstelling roept in zijn/ haar beurt mag geen andere actie meer uitvoeren. Alle andere spelers komen nog één keer aan beurt. Hierna volgt de telling. Als telling wordt de som genomen van de nummers van alle kaarten in het dorp. Deze worden genoteerd. Zo worden er vier rondes gespeeld. Tof detail als de persoon die volkstelling roept niet de persoon is met het laagste aantal weerwolven in zijn dorp voor die ronde dan krijgt deze 10 strafpunten + de som van zijn kaarten. Lukt het wel dan krijg je deze ronden een 0 in je puntenscore. Goed zo, want diegene op het einde na vier rondes het minst aantal weerwolven heeft, is de winnaar.

In het spel zit nog een leuke twist, zo krijgt de speler die het laagst aantal weerwolven heeft in de ronde de zilveren kogel. Deze kan je inzetten op een kaart zodat deze kaart door niemand meer gebruikt mag worden en dus ook niet mee telt met de telling. Ik geef ook nog graag het venijn van sommige personages mee, zo zijn er kaarten waardoor je bijvoorbeeld bij een tegenspeler alle kaarten mag schudden en terug mag neerleggen. Of je kan bij je tegenspeler een gremlin neerleggen als extra dorpskaart en deze scoort zo maar 12 punten.

Silver Bullet is het tweede spel in de reeks Silver . Je kan deze twee combineren of afzonderlijk spelen. Ik heb zo het vermoeden dat er nog wel enkele spellen aan de reeks Silver zullen worden toegevoegd.

Dit spel werd geschonken door Bezier Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 30 - 60 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts