Similo Fables en Similo History

Bij deze twee kaartspelletjes is het de bedoeling dat de spelers samenwerken om het geheime personage te ontdekken uit een rij van 12 kaarten.

Eén speler is actief en probeert met behulp van hints ervoor te zorgen dat de andere speler of spelers een sprookjesfiguur weten te raden. Er liggen twaalf personages zichtbaar op tafel. De actieve speler speelt iedere beurt een handkaart om een aanwijzing te kunnen geven. De aanwijzing gaat over iets dat vergelijkbaar is aan het geheime personage of dat hieraan totaal verschillend is.
Vervolgens moeten de andere spelers ervoor zorgen dat zij de juiste kaart afleggen. In ieder geval niet het geheime personage.
Als op het einde de juiste kaart met daarop het gezochte sprookjesfiguur overblijft, winnen de spelers het spel.

Similo History is gelijk aan Fables, met dat verschil dat er nu geen sprookjesfiguren geraden moeten worden, maar belangrijke personen uit de wereldgeschiedenis.
Beide kaartspellen zijn erg leuk van afbeelding. Al moet ik zeggen dat de History editie misschien wel iets te pittig is voor onze jongste spelers vanaf 8 jaar.

Aantal spelers: 2-8
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Deze spellen zijn binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Zowel Similo Sprookjes als Similo Historie zijn voor leden van het Geel Pionneke met 10% korting te koop bij www.spelmagazijn.be


Deze spellen zijn geschonken door Horrible Games


Reacties

Populaire posts