Baaaaa 3D

In dit coöperatieve kinderspel van Franse makelij, helpen de spelers de herder om zijn kudde schapen heelhuids huiswaarts te doen keren. Bovenop de driedelige berg bevindt zich het huis van de schapenhoeder. Het lijkt makkelijk om de herder even te helpen het juiste pad in te slaan met zijn kudde en zijn huis te bereiken. Maar vergis je niet. Er loopt een hongerige wolf rond, die het op de arme schapen gemund heeft.

Er liggen twee decks van kaarten op tafel. De schapenkaarten en de wolvenkaarten. De wolvenkaarten liggen als een gedekte stapel op tafel, terwijl de schapenkaarten een open deck vormen. De spelers kiezen om beurten een kaart voor de kudde. Vervolgens wordt de beweging die erop aangegeven staat uitgevoerd. (Eén tot drie stappen bergafwaarts in de aangegeven richting). Probeer op die manier een zo groot mogelijk gedeelte van de kudde schapen in de bergopwaartse schapenkooi te krijgen. Vervolgens dient er een wolvenkaart gedraaid te worden. Ook de beweging die hierop afgebeeld staat, dient uitgevoerd te worden. dit kan ertoe leiden dat de wolf één van de schapen weet te vangen.

Als aan het einde van het spel tenminste zes van de tien schapen de tocht veilig hebben volbracht en het huis hebben bereikt, winnen de spelers gezamenlijk het spel.

Aantal spelers: 1-6
Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Speelduur: 20 minuten


Dit spel is hopelijk binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door BioViva!

Reacties

Populaire posts