Humboldt's Great Voyage

Alexander Humboldt was een belangrijke ontdekkingsreiziger uit Europa. Aan het einde van de 18de eeuw trok hij naar Amerika om er verschillende ontdekkingen te doen, onder nadere van diverse planten- en diersoorten. Over alles wat hij ontdekt had, stuurde hij een bericht huiswaarts.

Op het speelbord van Humboldt's Great Voyage zie je 15 steden met kennisschijven. Iedere beurt gaan de spelers vanuit één van deze steden vertrekken. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk schepen met de juiste lading te laden en deze te verschepen naar Europa. Ieder correct geladen schip levert punten op. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint.
Als klap op de vuurpijl wordt de winnaar uitgeroepen tot erelid van de academie voor wetenschappen.

Het spel heeft een aantrekkelijke lay-out. Wanneer je het spel voor het eerst op tafel ziet liggen, trekt het je aandacht en nodigt het zeker uit om een potje te spelen. Ook het thema van ontdekkingsreizen spreekt velen wel aan.

Maar al snel zul je merken, dat het meer geschikt is als familiespel of voor de incidentele speler. De veelspelers zullen te weinig uitdaging en diepgang in dit spel vinden.
Maakt dit het dan een slecht spel? Nee, zeker niet. Maar het lijkt veelbelovender dan het in werkelijkheid is. Zie het als een tussendoortje en je schuift nog eens aan tafel als het gespeeld wordt.


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 45 minuten

Humboldt's Great Voyage is te koop bij www.spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is hopelijk binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door R&R Games

Reacties

Populaire posts