Key marketDe ‘Key-spellenserie’ startte in 1995 met Keywood, en kan sindsdien op een grote schare fans rekenen. Deze reeks van Richard Breese telt met Key Market nu ook een telg die door (voormalig testspeler) David Brain ontworpen is. Al blijft Breese betrokken in de ontwikkeling van het spel en voelt het door het vertrouwde artwork van de middeleeuwse setting herkenbaar aan. Het originele spel dateert uit 2010, maar kreeg in 2019 een geüpdatete en uitgebreide versie.

Iedere speler krijgt een setje werkers ter beschikking en probeert in twee jaar (acht seizoenen) zoveel mogelijk punten (goud) te verdienen. Er is heel wat werk te doen: levensmiddelen produceren op de velden of luxegoederen in de stad. Die op hun beurt dan weer ge/verkocht kunnen worden op de markt. Of ga voor een carrière binnen de machtige gilden, en klim op binnen de hiërarchie !

Het spel bevat leuke twists: zo bepaalt het ‘seizoenenspoor’ welke speler aan de beurt komt, en wijzigen deze posities aan het einde van het seizoen. Een goede tactiek komt van pas, er vallen immers heel wat beslissingen te nemen in dit uitgebreide workplacer/management middeleeuwse avontuur !


Dit spel werd geschonken door R&D games en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.R&D twentieth anniversary logoAantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 minuten + 30 extra minuten per speler

Reacties

Populaire posts