Kibble Scuffle

Kattenliefhebbers opgelet, dit is een spel dat je zeker zal interesseren. Het is een erg eenvoudig en snel spel, dat toch wel tactisch uit de hoek kan komen. Om te beginnen bij de doos : die heeft een klein lipje bovenaan, net zoals een doos met katten eten. Daarmee kan je de speelblokjes uit de doos schudden.


Het principe van dit spel is de controle krijgen over een gebied, en in dit geval is het gebied een bakje met eten. Daarvan staan er verschillende op de tafel, met daarin overheerlijke brokjes eten. Beurtelings mogen de spelers een kaart met daarop een kat aan een eetbakje leggen. Zodra er 5 katten aan een bakje liggen, worden het voedsel - wat uiteindelijk punten oplevert - verdeeld over de eigenaars van die katten.


Er zijn bepaalde kaarten zoals de Laser Pointer kaart, waarmee je je tegenstander zijn kat kan afleiden. Bepaalde kaarten zoals de Pounce Cat zorgen ervoor dat als je deze bij een eetbak zet waar reeds katten aan het eten zijn, er eentje van verdwijnt. De Greedy Cat daarentegen is de Garfield van de bende en eet 2 blokjes ipv 1 uit de eetbak. Zodra de katten van een speler 20 blokjes hebben opgegeten, wordt er gekeken wie de meeste waarde aan eetblokjes heeft om te bepalen wie er gewonnen is.Dit spel is geschonken door Wizkids! en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts