Mainports

Mainports is de nieuwste telg van The Game Master, en de voorstelling van dit spel werd via een live session gestreamed op Facebook enkele weken geleden, waar we uiteraard aanwezig waren. Zulke events hopen we meer te zien, ook van andere uitgevers. Behalve het unboxen en de spelvoorstelling, werden er ook enkele spellen weggeschonken, en konden de kijkers vragen stellen.


Mainports behoort tot de Ports of Europe series, waarvan Rotterdam en Antwerpen de eerste 2 spellen zijn. In tegenstelling tot de eerste 2 spellen, speelt Mainports zich in verschillende Europese havens af. En ja, Antwerpen zit er gelukkig ook bij.


Er zijn 2 manieren om de winnaar te bepalen, en die manier moet je op voorhand kiezen. Oftewel speel je tot er 20 contracten zijn volbracht, oftewel tot er een speler 1 miljoen heeft kunnen verzamelen. Tevens is het spelbord is dubbelzijdig : zo kan je met de kant 'Centraal Europa', waar de nadruk op de Europese binnenvaart ligt, of met de 'Groot Europa' kant spelen, waarbij je vracht over de zee gaat vervoeren.


Tijdens het spel slaag je brandstof op en navigeer je naar de verschillende Europese markten om contracten af te sluiten. Die contracten brengen je hopelijk zoveel mogelijk als het kan op. Bij het aanmeren in een haven heb je ook de mogelijkheid om dividenden uitgekeerd te krijgen, maar deze alleen zal zeker niet genoeg zijn om je miljoen bij mekaar te krijgen. Daarom zijn er ook nog bepaalde technologie├źn aanwezig waarin je kan investeren.


De keuzes van een speler tijdens een speelbeurt worden bepaald door een pion op een rondel, in de stijl van Navigador. Die kan je 1 tot 3 plaatsen verder zetten, tenzij je brandstofkaarten afgeeft, dan mag je extra stappen zetten. De mogelijke acties die je daar tot je beschikking hebt zijn :
* brandstof kopen
* contracten afsluiten
* dividenden ontvangen
* in technologie investeren
* varen

Er zijn aparte spelregels voorzien voor 2 tot 3 spelers.

Dit spel is geschonken door The Game Master en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 90 minuten
Reacties

Populaire posts