Shadow Rivals

In dit nieuwe spel van Moaideas besturen spelers elk een bende dieven die de landhuizen die ze bezoeken willen plunderen. Spelers beginnen met een identieke set karakterkaarten. Er zijn altijd drie landhuislocaties om te beroven, en als je aan de beurt bent, kies je een locatie om een ​​karakterkaart in te plaatsen.

In dit gebiedscontrolespel worden punten gescoord wanneer de landhuislocaties zijn gevuld. De invloedswaardes van de gespeelde kaarten bepalen of een speler de controle heeft over een landhuis en niet de hoeveelheid. Het is niet heel verrassend, maar elke kaart heeft een speciale eigenschap. Deze speciale eigenschap kan onmiddellijk worden geactiveerd of wanneer een landschapshuis wordt gewaardeerd, door de kaart open te spelen. Als de kaart gesloten wordt gespeeld, zal de kaart de buit stelen. Deze buit kan minstens zo winstgevend zijn als de punten die je verzameld door het landschapshuis te controleren.

Shadow Rivals is gemakkelijk om te leren. Het gebruik van de speciale krachten die de kaarten hebben en de interactie tussen de spelers, maken het echter een spel dat een verrassende diepte bevat. Gedurende het spel is het mogelijk dat een speler een of meerdere van zijn karakterkaarten opwaardeert. Van iedere basiskaart zijn er drie versies, die telkens steeds sterker zijn. Alle acht de basiskaarten zijn compleet verschillend, waardoor er een grote variatie mogelijk is.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 40 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Moaideas Game Design

Reacties

Populaire posts