Steam Pirates

O jee, hoor ik sommige spelers al denken, weer een spel over piraten. Wel, deze piraten zijn toch ietsjes anders dan de bekende mannen met één houten been, ooglapje en papegaai op de schouder. Dit spel speelt zich af in de gigantische wereld van Materia, en daarin bevechten 2 kampen mekaar om de macht te grijpen over de mensen die graag in vrede in hun steden willen wonen.
Het piraten syndicaat is een bedrijf dat wedijvert om zoveel mogelijk macht te verkrijgen door het uitbuiten van de eerlijke handelaars. Aan de leiding van dit syndicaat staat de Queen Pirate, die een van de snelste schepen in heel Materia bezit : de Dreadnought. Hiermee domineert ze zowel de zee als de lucht.
Daarnaast is er nog het monarchistisch Britse rijk, dat de meeste van de stads-eilandjes controleert. De rechterhand van de koning, de gouverneur van de 7 zeeën, is de meest dominante persoon die graag zijn wetten opdringt door uit te pakken met zijn beangstigend vliegend fort, zeker nadat hij de zoveelste piraat te pakken heeft gehad die smokkelwaar probeerde te verhandelen.
In dit spel gaan de spelers hun eigen ruilnetwerk opbouwen door in 4 verschillende soorten goederen te handelen : kolen, rum, wapens en automaten. Jou doel is om de open markt te kapitaliseren door jou goederen te verkopen terwijl je jou schip bestuurt op zoek naar nieuwe markten en kompanen die vele grondstoffen hebben.
Steam Pirates is een ingewikkeld spel. En daarmee bedoel ik niet dat het moeilijk is om te spelen of om de regels te begrijpen, maar er zijn zoveel dingen waaraan je moet denken, en je hebt een waaier aan opties tijdens het spelen. Dit is daarom niet echt een beginnersspel, maar de doorgewinterde speler zal hier zijn duimen en vingers bij aflikken.

Dit spel werd geschonken door Golden Egg Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2- 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts