The Crew: The Quest for Planet Nine


The Crew : the quest for planet nine is een co-operatief spel waar de spelers slagen gaan halen, en dat doen ze als astronauten die op een onzeker ruimteavontuur vertrokken zijn. Er gaan trouwens geruchten rond over een onbekende planeet die ze stilaan naderen.
Er zijn maar liefst 50 verschillende missies te spelen, en je kan het spel alleen maar op één manier verslaan, namelijk door individuele taken van alle spelers te volbrengen. Hierbij is vooral communicatie binnen het team van cruciaal belang. Maar goede communicatie in de ruimte tussen de teamleden is moeilijker dan verwacht.
Naarmate je meer en meer missies gaat spelen, zal het spel telkens moeilijker worden. Na elke missie kan het spel gepauzeerd worden en later verder gespeeld worden. Tijdens een missie is het aantal slagen die je haalt niet belangrijk, maar het is een kwestie van de juiste slag op de juiste tijd te halen. De spelers winnen enkel als elke speler zijn taak heeft volbracht. En indien je nog aan de Spielbox van februari 2020 kan geraken, kan je 3 extra missies voor dit spel daarin vinden.
Dit spel combineert mooi het slagen halen en de beperkte communicatie die je mag voeren tussen teamgenoten, een combinatie die niet in veel spellen terug te vinden zijn. Geschikt voor zowel jonge als oudere spelers,  en de veel of occasionele spelers.

Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Een Nederlandstalige versie van dit spel is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.
Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts