Freistil Schach

Deze titel zal je misschien niet veel zeggen, maar als we snel even zeggen dat dit spel gebaseerd is op het traditioneel schaakspel, dan weten jullie onmiddellijk of je interesse hebt om verder te lezen of niet.


Dit is niet zo maar een simpele versie van schaken. Het unieke aan deze variant is dat elke beweging van elk schaakstuk bepaald zal worden door de plaats waar dit speelstuk zich bevindt. Elk vakje op het speelbord bevat een modulaire tegel dat een bewegingsmogelijkheid aangeeft uit het traditioneel schaakspel, zoals de beweging voor een pion, paard, toren enz ... Zodra een speelstuk op een bepaald vakje komt, zal je zien hoe dat speelstuk de volgende beurt mag bewegen. De speelstukken bestaan dan ook allemaal uit dezelfde figuren.


Het doel van het spel is nog steeds de koning van je tegenstander te slaan. De koning is hier dan ook het enige speelstuk dat nooit de bewegingsregels van het vakje waar deze staat zal volgen. De koning beweegt zoals in het traditionele spel : 1 vakje per keer, horizontaal of diagonaal. Pijnig je hersens met dit schaakspel met een extra twist.

Dit spel is geschonken door Mattel en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


 

Aantal spelers : 2
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts