Silenze Zombie City


Ssst, even stilte graag of de zombies komen op ons af! In Silenze Zombie City verandert een hardnekkig virus namelijk stilaan alle mensen in weerzinwekkende zombies. Gelukkig zijn er nog enkele schuilkelders gevrijwaard van deze infectie. Je opdracht is simpel: probeer zoveel mogelijk overlevenden te verzamelen in je safehouse, maar doe dit best zonder geluid te maken want dat lokt ongenode gasten. Je kan ze wel tegenhouden of uitschakelen, maar ook dat gebeurt best in stilte. Op solidariteit hoef je trouwens niet te rekenen, integendeel zelfs. Sabotage en vuile truken van andere schuilkelders maken je het leven zuur...

Iedereen begint met 2 overlevenden en 3 city-kaarten. Een speelbeurt bestaat uit 3 fases. In de eerste fase mag je ofwel kaarten wegleggen (in de hoop er later betere te krijgen) of kaarten spelen. Deze kaarten komen in 4 variaties. Wapens om zombies te elimineren; reddingskaarten om overlevenden te lokken; barrieres om zombies tegen te houden en intrigekaarten om voordeel te halen ten koste van andere spelers (zombies doorsturen, barrieres vernielen, overlevenden inpikken, ...).

De clou van deze kaarten is dat sommige geluid maken (pistool, megafoon, mijnen, ...). Wanneer zo'n kaart gespeeld wordt, wordt na de actie de bovenste kaart van de overlevendenstapel omgedraaid naar de zombiekant. De volgende kaart met geluid lokt deze zombie naar de actieve speler. Soms is dat zelfs een noodzakelijk kwaad, want zolang er een zombie bovenaan ligt kan je geen overlevenden lokken!

In de tweede fase doen de zombies die voor je deur staan een aanval. Als je barrieres hebt kan je ze tegenhouden of zelfs uitschakelen (bvb mijnen), maar anders grijpen ze een overlevende die daarna het voorvoegsel ex- mag gebruiken. Niet-geƫlimineerde zombies blijven trouwens staan, en om het nog erger te maken verdwijnen de gebruikte barrieres en speelt ook hier geluid zijn rol. Als je geen overlevenden meer hebt in je kamp lig je uit het spel.

De laatste fase is simpelweg je hand aanvullen tot 3 kaarten. De beurt schuift vervolgens door naar de volgende speler. Wanneer de overlevendenstapel leeg is, start de 'Final Attack'. Dezelfde regels blijven gelden, alleen mag je je hand nu niet meer aanvullen. Het spel eindigt wanneer nog maar 1 speler overblijft, of wanneer alle zombies uitgeschakeld zijn. In dat geval wint de speler die nog de meeste overlevenden heeft.

Silenze Zombie City is zonder meer te klasseren als partyspel. Omwille van de intrigekaarten is het spelverloop quasi onvoorspelbaar en zal je regelmatig vloeken en tieren op je tegenspelers. Je moet ook wat geluk hebben met de kaarten: als je op het slechte moment geen verdediging hebt is het vrij snel gedaan. Het gebruik van geluid als trigger is dan weer een realistische en originele vinding om zombies in het spel te brengen. Diepgaande tactieken hoef je niet te zoeken, dit is puur overleven in het moment, meestal met een gezonde dosis hilariteit.


Dit spel werd geschonken door Tranjis Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 20 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar





Reacties

Populaire posts