Stupid Deaths

Een beetje zwarte humor in een party spel kan geen kwaad. Vele mensen sterven op een onwaarschijnlijk belachelijke manier, en Stupid Deaths daagt de spelers uit om mythes versus waarheden te onderscheiden. De spelers werken samen om Pietje de Dood te verslaan, vooraleer hij de spelers verslaat.

De spelers starten aan het spel met een waar of onwaar stemkaart, en een extra levens token. Alle spelers starten op het groene vak, aan de tegenovergestelde kant van Pietje de Dood, die op het rode vak staat. De achtervolging kan beginnen. De startspeler neemt de bovenste kaart van de stapel een leest deze luidop voor. Alle andere spelers beslissen nu individueel of dat scenario echt is of verzonnen. Dit doen ze aan de hand van hun waar of onwaar kaart. 


De spelers die correct gestemd hadden mogen hun spelerspion een vakje dichter bij de uitgang zetten, en dus ook een vakje verder weg van Pietje de Dood. Voor elke speler die fout gestemd heeft, wordt de pion van Pietje de Dood een vakje dichter bij de spelers geschoven. Indien zo een speler wordt ingehaald, zal die speler sterven en ligt hij uit het spel, tenzij het extra levenstoken wordt gebruikt. De race tegen de dood kan van start gaan, en de speler die als eerst op de rode zone geraakt is de winnaar.
Een ideaal spel om met je bubbel tijdens Halloween te spelen.

Dit spel is geschonken door Piatnik en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts