Escape the Dark Castle - Adventure Pack 2: Scourge of the Undead Queen

 


Escape The Dark Castle is een sfeervol coöperatief survivalspel dat we jullie een van de vorige jaren reeds konden voorstellen. Met Adventure Pack 2: Scourge of the Undead Queen hebben we hier een uitbreiding voor het basisspel, met hetzelfde kenmerkende zwart-wit artwork.

Dit adventure pack levert een compleet nieuwe verhaallijn, waarbij je het opneemt tegen de Undead Queen en haar talloze ondode schepsels (of wat dacht je dan). Er wordt ook een nieuw spelelement geïntroduceerd: ondersteunende karakters. Er zijn er 3, en ze komen in het spel wanneer de overeenkomstige event-kaart wordt getrokken van de itemstapel. Ze zijn niet echt sterk, maar bieden wel andere voordelen. Je kan ze bvb voorop sturen om de harde klappen op te vangen. Naast een speciale vaardigheid heeft elk van hen ook een unieke eigenschap. Zo kan de gedeserteerde bewaker een geheime gang openen waardoor het gezelschap de huidige en volgende gebeurteniskaart kan overslaan, altijd handig in penibele situaties. Het enige nadeel is dat je zelf geen controle hebt over de activatie van de eigenschap, dit is random. Daarna verdwijnt het karakter trouwens uit het spel.

Ten slotte zijn er nog twee interessante items. Er is de rituele kelk, die het mogelijk maakt om van iedereen levenspunten in te zamelen en het resultaat te doneren aan een speler naar keuze. Dat kan van pas komen om langere rustpauzes te vermijden. Het tweede item is het 'verkruimelde spreukenboek'. Dit biedt de keuze uit 3 spreuken, die op verschillende momenten van pas kunnen komen (genezen, gevechtsdobbelstenen elimineren en dobbelsteenmanipulatie). Maar uiteraard zit hier een addertje onder het gras. Aangezien niemand een expert is in magie, kan er wel eens iets mis lopen en heb je daarom 50% kans dat je het deksel op de neus krijgt (of erger)...

Scourge of the Undead Queen is in alle opzichten een waardige uitbreiding voor Escape the Dark Castle. Je kan het verhaal stand alone spelen of als vervolg op het origineel. De gebeurtenissen zijn uitdagend en goed gebalanceerd, het principe van de ondersteunende karakters biedt bijkomende tactische alternatieven en de nieuwe items zullen zeker hun nut bewijzen. Het is alleen de vraag of ze op het gepaste moment in het spel komen. Verder blijft het natuurlijk een dobbelspel, zodat geluk nog altijd een bepalende factor blijft. Wie het origineel kon smaken, zal met dit adventure pack zeker geboeid een nieuwe ontsnapping wagen.

Deze uitbreiding werd geschonken door Themeborne en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 1 - 4
Speelduur: 20 - 45 min
Leeftijd: vanaf 14 jaar


Reacties

Populaire posts