Evolution: Herbs and Mushrooms


Evolution: Herbs & Mushrooms is de vierde grote  uitbreiding voor het basisspel Evolution: The Origins of Species dat alweer stamt uit 2010. Deze uitbreiding is er eentje die je wellicht niet zou verwachten, maar is daarom zeer zeker niet minder leuk. 

In de eerdere uitbreiding: Evolution: Plantarum, werden al planten geïntroduceerd in het spel, maar deze uitbreiding gaat nog een stapje verder, want de flora wordt een volwaardig element in de evolutie van de dieren.

De flora zorgt namelijk voor nieuwe vaardigheden als de dieren ze geconsumeerd hebben. En deze vaardigheden kunnen zowel positief als negatief zijn. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat een dier tot een heuse winnaar uitgroeit. 

In de doos vind je kaarten van planten en paddenstoelen. Deze kaarten hebben allemaal een gelijke achterzijde. Op de voorzijde wordt het soort waartoe ze behoren aangegeven door een kleur. Groen voor planten, lila voor paddenstoelen. Tevens staat op de voorzijde van de kaarten vermeld over de effecten die ze hebben op dieren als ze worden geconsumeerd. 

Na het consumeren van de flora, wordt er een token op de diersoort geplaatst. Er zijn in Evolution: Herbs & Mushrooms acht verschillende gevolgen mogelijk op dieren. "Razernij", "Krankzinnigheid", "Gif", "Tegengif", "Slaap", "Onverschilligheid", "Gevoelloosheid" en "Vredelievendheid". Als je goed naar deze gevolgen kijkt, wil je zeker een manier bedenken om van de onaangename effecten af te geraken. 

Deze uitbreiding voegt veel nieuwe tactieken en strategieën toe aan het al zeer leuke basisspel, waardoor het nog langer blijft boeien.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Speelduur: 60 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Right Games

Reacties

Populaire posts