Rumble Nation


Stormachtige tijden zijn er aangebroken in Japan. Er is namelijk een burgeroorlog gaande tussen vier verschillende groepen. Iedere speler probeert zoveel mogelijk van zijn eigen soldaten op het speelbord te plaatsen en op die manier de controle over Japan te verkrijgen. Welke krijgers zullen er gaan regeren? Dat is in een notendop waar het bij Rumble Nation om draait. 

Het spel bestaat uit twee fasen. Als eerste de implementatiefase. In deze fase kiezen de spelers ervoor om hun soldaten op het bord te plaatsen of om een van de tactiekkaarten te kiezen. Als er gekozen wordt om soldaten te plaatsen, worden de drie dobbelstenen geworpen. De som van de dobbelstenen geeft het veld aan waar de krijgers geplaatst mogen worden. De hoeveelheid krijgers welke er geplaatst mogen worden hangt af van de individuele getallen op de dobbelstenen. Soldaten kunnen zowel op lege als ook op reeds bezette velden geplaatst worden. Op het moment dat je je laatste soldaat geplaatst hebt op het speelbord, neem je direct een zwaardtegel. 
De tweede optie in de eerste fase is het gebruiken van een tactiekkaart. Elke tactiekkaart kan slechts eenmaal in het spel worden gebruikt. Als alle soldaten op het speelveld zijn geplaatst is het niet meer mogelijk om een tactiekkaart te spelen. De eerste fase eindigt als alle spelers hun krijgers over het speelbord verdeeld hebben. 

Vervolgens is het tijd om de oorlogsfase van start te laten gaan. Dit is fase twee. De oorlogsfase wordt in drie stappen afgehandeld. Als eerste wordt er gekeken wie als winnaar uit de bus komt van de implementatiefase. Als tweede stap ontvangt de winnaar een kasteelfiche. De derde en laatste stap van deze fase mag degene die het kasteelfiche gewonnen heeft een versterkingsdobbelsteen plaatsen.
Als alle drie de acties van de oorlogsfase doorlopen zijn, eindigt deze fase en eindigt ook direct het spel. 

Degene die de meeste punten heeft weten te veroveren, komt als winnaar uit de bus en zal gaan heersen over Japan. 


Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Hobby Japan

Reacties

Populaire posts