The queen of Hansa


In de koningin van Hansa worden de spelers meegenomen naar het oude Lübeck. Deze stad was vroeger het centrum van de handel. De spelers laten zich in dit spel inhuren als waardevolle koopman. Met als doel op jacht te gaan naar de grootste rijkdom. Hier komt een grote dosis mensenkennis om de hoek kijken, want je zult moeten inschatten op welk moment je welke medespelers in vertrouwen kunt nemen en wie de bedriegers onder hen zijn. 

Het spel bestaat uit drie rondes. afhankelijk van het aantal spelers kunnen er in een ronde 4 tot 6 acties uitgevoerd worden. Een speler kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een van zijn twee handkaarten uit te spelen en een nieuwe kaart op hand te nemen. De kaarten hebben voornamelijk tot doel om meerderheden te verzamelen voor de scoringsfase of voor overwinningspunten te verkrijgen voor het einde van het spel. 
In plaats van het uitspelen van een kaart, kan een speler er ook voor kiezen om een kaart op zijn eigen gedekte stapel te leggen. (Dit kan op het einde va het spel extra punten op leveren).
Vergeet ook zeker de welvaartsbalk niet uit het oog, deze is van groot belang omdat deze de puntenopbrengst bij de meerderheidsscore regelt. Hoe welvarender de stad is, des te meer punten zal de meerderheid in die stad gaan ontvangen. 


Als alle spelers hun acties hebben gedaan, eindigt de ronde en wordt er gescoord. Na drie rondes volgt er een eindtelling. Tijdens de eindtelling krijgen de spelers punten voor hun meerderheid in de gesloten kaarten, voor de verzamelde persoonlijkheden en voor de meeste schepen. Wie er uiteindelijk in slaagt om de meeste punten binnen te halen mag zich als beste koopman van Lübeck kronen. 

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Speelduur: 45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel werd geschonken door Hobby Japan


Reacties

Populaire posts