Sidibaba

In Sidibaba nemen de spelers de rol op zich van een bende vrienden die samen een grot gaan verkennen, op zoek naar schatten. Je moet dus samenwerken, maar degenen die uit de grot komt met de meeste schatten is de winnaar van het spel. 1 van de spelers neemt de rol van 'Leider van de dieven' op zich. Hij of zij speelt als het ware tegen de andere spelers, en is ook een soort van moderator. Deze persoon stelt het doolhof op, verbergt de schatten, en maakt het de bende van Sidibaba moeilijk tijdens hun zoektocht in de grot.

Visueel is dit spel een pareltje. De spelers zien allen op een groot stuk karton dat de grot voorstelt. Telkens ze bewegen in de grot, krijgen ze een ander zicht te zien. De moderator zal telkens een andere tekening voor dat stuk karton plaatsen, zodat het net lijkt of je echt in 3D door de grot aan het wandelen bent.

De groep die op zoek gaat naar schatten, hebben hiervoor olielampen, die maar 3 minuten blijven branden. En aangezien jullie gezamelijk beslissen welke weg jullie nemen, moet er in de groep erg snel overeen gekomen worden om geen tijd te verliezen. Daarnaast moet ook nog gekozen worden wie er op kop loopt. Degene die vooraan loopt, heeft meer kans op de beste schatten te vinden, maar ook meer kans om de gevaren als eerste over zich te krijgen.

Dit is het spel van de maand februari bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door Hurrican.

Aantal spelers: 3 - 7
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 45 min



Reacties

Populaire posts