Super rhino!

Is het een vogel ? Is het vliegtuig ? Nee, het is super rhino !

In dit beestig kinderspel van Haba mogen de spelertjes met een ongelooflijke superheld, en spijtig genoeg een ietwat zware, neushoorn spelen, die gek is op grote gebouwen te beklimmen en te springen van het ene grote gebouw naar het andere. Maar eerst moet je die gebouwen nog zetten.

De spelers starten elk met 5 dak kaarten, en ze gaan om beurt muren en daken toevoegen aan een gebouw. Tijdens je beurt, plaats je eerst muren op de hoogste verdieping. Dan kies je een dakkaart uit je hand en plaats deze op de muur. Elke dakkaart heeft een markering waar de volgende speler een muur dient te zetten. Bovendien hebben sommige dakkaarten speciale acties, zoals het plaatsen van een 2de dak, het veranderen van de speelrichting, of het bewegen van super rhino naar een nieuwe locatie op de toren.

De eerste speler die al zijn dakkaarten kan bouwen, wint het spelletje. Opgelet : als het gebouw instort bij een bepaalde speler die aan de beurt is, verliest deze speler en wint de speler die op dat moment de minste dakkaarten op hand heeft.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 5
Speelduur: 10 minuten
Leeftijd: vanaf 5 jaar


Reacties

Populaire posts