Lords of Scotland

Lords of Scotland zag in 2010 al het levenslicht bij Z-man Games, maar vorig jaar werd een vernieuwde 2de editie uitgebracht.


De troon ligt er verlaten bij en de clans zijn ongerust. Jij bent een heer van Schotland met land eigendommen, mannen en geld ter beschikking. De tijd is gekomen om op te eisen wat van jou is. Maar helaas ben je niet alleen. Je rivalen hebben zelf ook op deze situatie zitten wachten en zitten te branden om hetzelfde te doen. De clans van Schotland zijn klaar om de sterkste leider te volgen, en het is nu aan jou om hun loyaliteit te winnen. Je zult je gevechtsvaardigheden moeten kunnen tonen, en de rest zal wel volgen.

Om het spel te kunnen winnen zal je aparte gevechten tegen je rivalen moeten winnen. Een gevecht bestaat uit 5 opeenvolgende rondes. Gedurende elke ronde van een gevecht heb je de mogelijkheid om jou leger op te bouwen door het spelen van kaarten van je hand, of om clans te rekruteren die voor jou vechten door kaarten te trekken van de rekruteringsstapel. Op het einde van de 5 rondes krijgt elke heer aanspraak op een ondersteuning. Daarna verwijder je alle clans die je verzameld had en begin je een nieuw gevecht. Het spel is ten einde wanneer één heer 40 of meer punten heeft aan ondersteuning. Het is aan jou om te weten wanneer jij je krachten moet inzetten in het gevecht, en wanneer je moet hergroeperen voor een volgend gevecht.


Dit spel ontleend ontwerp elementen van Three Dragon Ante, Condottierre en Havoc : the hundred years war. Het spel verloop is opgesplitst in gevechten die 5 rondjes duren. Gedurende elk gevecht kan je speciale krachten activeren. We vinden een evenwichtige balans tussen de druk om je mannen te gebruiken om onmiddellijke aanvallen uit te voeren, en de nood om middelen te verzamelen voor je lange termijn strategie. Het spel blijft spannend tot op het einde van het spel, waar vaak pas de beslissing zal vallen wie de winnaar wordt.

Dit spel werd geschonken door Z-man Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts