Fruit Spy 007


In Fruit Spy 007 worden zes boerderijen in een cirkel willekeurig gerangschikt. Op iedere boerderij worden vervolgens 2 tot 4 fruitfiches geplaatst met een Yum-Yum getal van 1 tot en met 7. Vervolgens worden de bewoners, Boer Papa en dochter Daly, geplaatst op hun respectievelijke startboerderijen.

Iedere speler heeft acht spionagekaarten in de hand. Dit kunnen truckaarten zijn met een waarde van 1 tot 7 of een gereedschapskaart. Als een speler aan de beurt is, legt deze een kaart met de afbeelding naar beneden op een boerderij naar keuze. Als er op de desbetreffende boerderij al een kaart ligt, draait de speler deze open; als de opengedraaide kaart een gereedschapskaart is, worden zowel de nieuwe als de gereedschapskaart weggegooid. Anders blijven de kaarten liggen. Wanneer kaarten worden gespeeld op de boerderij waar een (of beide) bewoners staat, wordt de bewoner verplaatst. Dochter Daly beweegt met de klok mee, terwijl Boer Papa tegen de klok in beweegtHet spel eindigt wanneer een van de figuren de startboerderij bereikt of wanneer alle spelers al hun kaarten hebben gespeeld.



Fruitfiches worden dan toegekend in volgorde van de totale sterkte van de spelers op elke boerderij: de sterkste speler neemt het fruitfiche met de hoogste Yum-yum-waarde, de op een na sterkste speler neemt het volgende hoogste gewaardeerde fiche, enzovoort. Eventuele overgebleven fruitfiches gaan naar de sterkste speler. Daly wordt gescoord als een fruitfiche van waarde 10, terwijl Farmer Papa iedereen uit de boerderij trapt waar hij aan het einde van het spel met lege handen staat. De speler met het hoogste totale Yum-yum getal wint.

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar 
Speelduur : 20 minuten

Foto's van Fruit Spy 007zijn te vinden op onze op onze fotoblog

Dit spel werd geschonken door Jolly Thinkers.

Reacties

Populaire posts