A few acres of snow

Dit spel van de bekende Martin Wallace is een 2-persoonsspel. Het gaat over het lange gevecht tussen Engeland en Frankrijk over het toch wel deftig stukje land dat nu bekend staat als Canada.

Het spel maakt gebruik van een deck-building mechanisme, ons allen wel bekend ondertussen.
Elke speler start met een klein setje van kaarten, waarvan er 2 types zijn: lokatie kaarten en empire kaarten. Je kan een empire kaart aan uw aflegstapel toevoegen door er 1 te nemen als een actie.
Een locatiekaart toevoegen is iets ingewikkelder. Elke locatiekaart bevat een lijst van locaties dat deze zal verbinden, en het transport type dat nodig is om naar deze locaties te bewegen. Om controle te krijgen over een neutrale locatie, moet je een locatiekaart spelen met die neutrale locatie, daarna een kaart met het correcte transport symbool, en dan een kaart met een settler symbool indien dat nodig is. Daarna plaats je een blokje op die locatie en leg je de locatiekaart op je aflegstapel.

Spelers zullen om beurt 2 acties mogen doen. En er zijn een heleboel acties ter beschikking, zoals nieuwe locaties neerzetten, locaties belegeren, ruilen van pels, Indiaanse overvallen starten, versterkingen bouwen enz... Er zitten ook kaarten tussen die toelaten om je aflegstapel te manipuleren. Zo kan je onnuttige kaarten kwijt geraken.

Het spel is ten einde als iemand de hoofdstad van een tegenspeler weet te veroveren, of als iemand al zijn steden op het spelbord heeft staan. In dit laatste geval worden de punten uitgeteld om te zien wie gewonnen is.

A few acres of snow werd geschonken door Treefrog games en is in augustus het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

A few acres of snow is te koop bij Spelmagazijn met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2
Speelduur : 30 min tot 2 uur
Leeftijd : vanaf 10 jaarReacties

Populaire posts