Shakespeare Cardutta

Geen alledaags spelletje dit. Het is een vrij simpel kaartspel gebaseerd op het traditioneel Japans kaartspel Hyakunin Isshu, dat gebruik maakt van 100 oude Japanse korte gedichten.

Carduta is een woord dat samengesteld is uit 'card' en 'uta'. Het eerste deel spreekt voor zich, het tweede is Japans en wil 'liedjes' zeggen.
In het doosje vinden we 48 kaarten met woorden en 48 kaarten met woorden en tekeningen. De kaarten bevatten stukjes met teksten van Shakespeare's toneelstukken. Bijvoorbeeld op een woordenkaart kan het volgende staan : 'No profit grows where no pleasure taken'. terwijl op het overeenkomstig woord-en-tekening kaart hetvolgende staat : 'where is no pleasure taken'. De tekening geeft dan een hint naar de eerste helft van de te zoeken quote.

Om te spelen legt men alle tekeningkaarten op de tafel. 1 persoon trekt een woordkaart en leest de eerste helft. Alle anderen zoeken naar de overeenkomstige tekening. Degene die eerst is mag die kaart houden. Daarna is de volgende speler aan beurt. Degene met de meeste kaarten is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3-6
Leeftijd: vanaf 12 jaar (Engels/Japans)
Speelduur: 15 minuten


Reacties

Populaire posts