Wiraqocha

We bevinden ons in de vroege 20ste eeuw, maar dan in een alternatieve wereld.
In 1895 ontdektte ene Auguste Copperpot tijdens zijn tocht door Amazonia een doorgang tot een afgelegen vallei, bewoond door een primitief volk. Hij gaf deze vallei de naam Wiraqocha.

Deze vallei bevatte een schat dat de moderne wetenschappen op hun kop heeft gezet, namelijk het goedje Somnium. Dit is een orange lichtgevend kristal met uitzonderlijke eigenschappen. Het kan als brandstof gebruikt worden, en heeft invloed op zowel materie als op tijd. Al snel kwamen er Europese kolonisten op dit paradijs af. Een vloot van zeppelins van de keizeres Victoria II kwam aan, vol met wetenschappers, avonturiers en schattenjagers.

De Wiraqocha vallei in het spel wordt voorgesteld door een aanpasbaar bord bestaande uit 22 hex tegels die elk een nummer van 1 tot 12 hebben, of door een combinatie van 2 dobbelstenen.
Tijdens een beurt dobbelen de spelers enkele dobbelstenen om zo combinaties te vormen om zodoende gebieden in beslag te nemen, of om zich te beschermen tegen de tegenstanders.
Elke tegel heeft speciale mogelijkheden of grondstoffen.

Je hebt 3 mogelijk manieren om te winnen :
* Lever een enorme hoeveelheid Somnium aan de keizeres.
* Vergaar voldoende wetenschappelijke kennis om een Leviathan te bouwen, dat is een verschikkelijk wapen in dienst van het Koninkrijk.
* Vind de 4 relikwieën in de tempels om zo tot aan de schat van Wiraqocha te geraken.

Dit spel werd geschonken door Sit Down! en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 60 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts