Upon a salty ocean

In het begin van de 16e eeuw was de stad Rouen de grootste haven in Frankrijk. De welvaart van deze stad hing af van de visserij en het verhandelen van gezouten vis. Het zout dat werd ontgonnen in de mijnen moest op de schepen geladen worden om de haring de bewaren. Elke week vertrokken schepen vol met vaten zout richting de rijkelijk gevulde visgronden in de Atlantische Oceaan.
Eenmaal terug in de haven, werden de vissen verkocht in de stad.
De spelers zijn hier stadshandelaren, die investeren in schepen en stadsgebouwen met de bedoeling zo rijk mogelijk te worden.

De spelers starten het spel met 1 boot en 3 tonnen zout, een zoutmijn en een beetje geld. Hieruit moeten zij een goed draaiende zaak van uitbouwen. Het spel bestaat uit 5 rondes, en elke ronde bestaat uit 3 fases.

In de gebeurtenis fase passen spelers de prijzen aan op de markt, houden rekening met het weer, en draaien een gebeurtenis tegel om voor de volgende ronde.
In de actie fase, die zo lang duurt totdat iedere speler zijn acties gedaan heeft, zijn er 8 mogelijke dingen te doen. Ze bestaan uit 4 types :
    * Stad : koop zout en koop een gebouw
    * Navigatie : varen, vissen en reis naar Rouen
    * Haven : bouw een schip en verplaats goederen
    * Markt : koop of verkoop op de markt

De kosten van een actie is het aantal keren dat deze actie al werd gekozen deze ronde. Zodra alle spelers passen, is de actie ronde over.
Op het einde van de ronde produceren de spelers zout, mogen ze speciale gebouwen gebruiken, betalen interesten indien dit nodig is, enz ... Een speler mag niet meer dan 40 geldstukken hebben op het einde van de ronde, tenzij hij een bank heeft. Hij mag ook niet meer dan 80 geldstukken hebben zonder een 'Salle des Coffres' te hebben.

De speler met de meeste geldstukken na 5 rondes is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Giochix.it en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur : 120 min
Leeftijd : vanaf 13 jaar


Reacties

Populaire posts