1969

25 mei 1961: De nieuw verkozen president John F. Kennedy geeft een speech aan de natie waarin verschillende cruciale punten aan bod komen. Eén van hen is de verovering van de ruimte en meer precies de maan : "Geen enkele natie, die zichzelf de leider waant over de andere naties, kan achterblijven in deze race voor de ruimte.” Hij belooft dat tegen het einde van het decennium een Amerikaan voet zal zetten op de maan. Dit geeft aanleiding tot een race tussen landen met  de meest geavanceerde ruimtetechnologie om de eerste te worden die de ruimte verovert.


Jij staat aan het hoofd van het ruimteprogramma van één van de naties die meedingen om als eerste de maan te bereiken. Je moet je onderzoeksstrategie plannen, briljante wetenschappers inhuren om technische vorderingen te maken en trainingsmissies uitvoeren. Dit alles met het ultieme doel om als eerste een man op de maan te zetten ... voor het einde van 1969!

Wie zal deze race winnen ? De USA ? Rusland ? Of misschien één of ander natie van het oude Europa ? Wie zal in staat zijn om de meest technologisch geavanceerde rakket te bouwen en een man op de maan te brengen, zonder te crashen ? Zal jij in staat zijn om je ruimteprogramma te verdedigen tegen de saboteurs die werden uitgestuurd door de andere wereldmachten ? Allemaal vragen die je kan beantwoorden als je dit spel speelt.

Jouw successen tijdens deze reis leveren je prestigepunten op. De natie met de meeste punten, wint het spel!

Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 minuten


Reacties

Populaire posts