Colorpop

Colorpop ziet eruit als één of ander Facebook spelletje, dat omgezet is naar bordspelformaat, en dat is nog geen eens zo een domme veronderstelling, wat dat is het ook bijna. Maar niet helemaal.

4 op een rij met een update ?
Het spel bestaat uit een plastieken houder waarin 10 rijen met elk 10 gekleurde schijfjes zitten.
De schijfjes komen in de 5 spelerskleuren. De aandachtige kijker merkt ook witte schijfjes op : dat zijn de jokers, en zo zijn er 5 aanwezig.

Om het spel klaar te zetten, schuif je de schijfjes in de houder, zodanig dat niet meer dan 5 schijfjes van dezelfde mekaar horizontaal of verticaal raken. Elke speler krijgt dan een schijfje waardoor je weet met welke kleur je zal spelen. Maar dat blijft geheim voor de andere spelers.


Tijdens een beurt kies je een groep van 2 of meer horizontaal of verticaal grenzende schijfjes, en je duwt met je vinger op deze schijfjes, zodat deze door de houder vallen. Alle schijfjes die boven de gekozen uitgeduwde schijfjes zaten, schuiven nu een plaats naar beneden. De speler mag alle schijfjes die eruit zijn geduwd behouden. Zo gaat het verder totdat 1 speler uitgeschakeld is doordat er geen schijfjes meer zijn van die kleur of doordat er geen groepjes van 2 of meer schijfjes meer zijn.
Hierdoor is het spel ten einde, en de spelers laten dan hun kleur aan de medespelers zien.
De persoon met de minste schijfjes van zijn eigen kleur is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts