Spartacus: A Game of Blood & Treachery

Liefhebbers van de series Rome en Spartacus zullen in hun handen wrijven met deze Spartacus : A game of blood & treachery, want nu kan jij die bloederige gevechten naspelen.

Elke speler is hier een Dominus, of het hoofd van een huis in het oude Romeinse rijk. Alle huizen zullen het tegen mekaar opnemen om de meeste invloed te verkrijgen en om in de gunst van Rome te staan. Door een combinatie van politiek en gevechten in de arena kan jou huis groeien in aanzien. Als Dominus heb je een reeks aan middelen ter beschikking. Wachters beschermen je tegen de vijanden, slaven runnen je huishouden en verdienen goud. Gladiatoren vechten om hunzelf glorie te schenken maar ook om de invloed van hun Dominus te verhogen.


In het spel vinden we 3 fases elke ronde terug.
* De intrige fase waarin de spelers hun fortuin hopen te vergroten en hun vijand te snel af zijn.
* De markt fase waar spelers allerlei zaken kopen en verkopen, zoals gladiatoren, slaven, materiaal en bewekers.
* De arena fase is de fase waar het bloed zal vloeien. Gladiators van 2 huizen zullen tegen mekaar komen te staan voor een brutaal gevecht voor glorie. Alle spelers proberen er rijker van te worden door te gokken op het resultaat van het gevecht.


Indien omkopen, verraad, vergiftigen, stelen, chanteren enz... woorden zijn die je graag hoort terugkomen in een spel, rep je dan in 7 haasten naar deze speldoos voordat iemand anders ze al aan het spelen is.

Dit spel werd geschonken door Battlefront / Gale force 9 en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-4
Leeftijd : vanaf 17 jaar
Speelduur : 150 minuten


Reacties

Populaire posts