End of Atlantis : revised edition

Jij en je medespelers worden de leiders van machtige en adellijke families, maar er staat jullie vanalles te gebeuren. Jou mensen, die volop schepen aan het bouwen zijn, willen ontsnappen van het mythische eiland voordat het wordt op gezwolgen door de woeste oceaan. En toch zijn de senators en politieke partijen mekaar nog aan het bekampen voor de macht te kunnen grijpen, zonder om te kijken met wat er te gebeuren staat met hun eiland. Jij zult zoveel mogelijk mensen proberen te evacueren  naar het Nieuwe Land, door gebruik te maken van verschillende boten, met de hoop dat je daar verder kunt leven.


Deze 'revised edition' is een verbeterde versie van het prachtig geïllustreerde origineel spel. Dit strategie gebaseerd spel heeft een unieke manier om acties uit te voeren en grondstoffen te beheren.
Elke speler zal verschillende middelen gebruiken om de overwinning te behalen : senators die verschillende mogelijkheden bieden, politieke kaarten met verschillende acties en speciale actiekaarten die het spelverloop kunnen beïnvloeden. Naargelang het spel vordert, zullen er  algemene gebeurtenissen zich voordoen. Die kan je gebruiken in je voordeel, maar kan ook averechts werken. En dan zijn er nog de tegenspelers die ook lastig doen.


Het verschil met de originele versie is dat de speeltijd een stuk korter is, en het spel is meer dynamischer dankzij de nieuwe gebeurteniskaarten die het spel al vanaf ronde 1 kunnen beïnvloeden.
Tegelijkertijd is het spel ook strategischer aangezien je de toekomstige gebeurteniskaarten kunt zien. Het mechanisme om senators te kiezen is eenvoudiger gemaakt, en de partijen zelf hebben vele nieuwe functies en mogelijkheden. Het spel krijgt een meer 'afgewerkt' gevoel door deze revised edition. Een niet te vergeten aanpassing is dat het spel nu taal onafhankelijk is gemaakt !
Je moet enkel een paar icoontjes kunnen lezen en je kan starten.


Dit spel werd geschonken door Galakta en is het spel van de maand januari bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts