Kenya

De spelletjes van Ilopeli herkennen we allemaal onmiddellijk aan de 3D cover. Zo heeft ook deze Kenya een erg leuke 'bewegende' tekening op het doosje.


Deze keer zijn de Afrikaanse dieren het thema in dit kaartspel. Elke speler krijgt 4 kaarten op hand : 3 dieren en een opdrachtenkaart. Op elke opdrachtenkaart staan een paar identieke dieren, en jij wilt de meeste dieren van deze soort open op tafel hebben liggen op het einde van het spel.

Om beurten mag elke speler  één open kaart met een dier op hand nemen, en dan een kaart spelen op de rij kaarten die reeds op de tafel, of om in het thema te blijven, de Savanne, te plaatsen. Dit doe je zo verder totdat er een speler is die geen kaarten meer op hand heeft. De opdrachtenkaart wordt namelijk gespeeld tijdens het spel, net zoals een dierenkaart.


Elk soort van dier heeft een bepaalde eigenschap bij het spelen. Met de meerkat kan jee een extra kaart trekken, de leeuw zal de kaart net voor hem laten omdraaien, de olifant doet dan weer net het tegengestelde en laat een kaart terug open draaien. De neushoorn kan een kaart laten bewegen.
Sommige kaarten hebben een symbool, en dieren naast dat symbool scoren 2 punten in plaats van 1 punt.

Dit spel werd geschonken door Ilopeli en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts