Dark, darker, darkest

Ben je klaar voor één van de betere zombiespellen ? Queen Games bracht niet alleen een monster van een spel uit, maar deze Dark, darker, darkest is ook een monster van een doos. Opgepast voor mensen met een hernia !


Het is een coöperatief, horror-survival game, zo geeft de doos aan.
Alleen jij en jouw team kunnen het geneesmiddel vinden tegen een ziekte dat de mensheid langzaam veranderd in een horde zombies. Maar, dan moet je eerst de gevaren in het huis van dokter Mortimer overleven! Het geneesmiddel kan je daar in een kamer achter stalen deuren vinden. Maar je zult eerst ergens anders een code moeten vinden om die deuren te openen.



Elke speler krijgt een karakter met unieke speciale mogelijkheden en samen vorm je een team dat de missie probeert te vervullen. Tijdens deze missie spenderen de spelers in een groep hun acties in de volgorde die ze zelf kiezen om te verplaatsen, aan te vallen, naar voorwerpen te zoeken, voorwerpen door te geven, branden te blussen, enz. Je kunt hierbij dus de optimale volgorde kiezen voordat het huis reageert door zombies te verplaatsen of middels een brand die uitbreidt. En wees gerust, zombies zullen er zeker zijn !



Soms moet je echter opsplitsen vanwege de gevaren of omdat je op verschillende plekken tegelijk wilt zijn. Dit is efficiënter, maar het huis reageert op elke groep, dus de gevaren worden ook groter.
Het einddoel is om tijdig de code te vinden van de stalen deur van het laboratorium, de eindbaas te verslaan en daar het antivirus te vinden. Overleven is echter soms al lastig genoeg!


We geven toe dat dit spel geen spek is voor ieders bek, en zeker niet als je de prijs bekijkt. (rond de 70 euro) Maar je krijgt wel een berg speelmateriaal ervoor in de plaats. Maar gelukkig zijn daar spellenclubs om zulke spellen eerst uit te proberen alvorens zelf aan te kopen.

Dit spel werd met korting gekocht bij Queen Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Dark, darker, darkest is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts