Der schatz von Castellina

Het moeten altijd geen ingewikkelde, langdurige, volwassen spellen te zijn die het schoppen tot spel van de maand bij Het Geel Pionneke. Deze keer valt Der Schatz von Castellina de eer toe.


Bovenop de berg, ja daar staat een ... heel groot oud kasteel. En wees maar zeker dat daar een schat en nog zoveel andere zaken te vinden zal zijn !  De spelers gaan op verkenning om te zien wat er allemaal te rapen valt.


De schattenjagers zoeken in het kasteel naar schatten die een kleurencode hebben en verzamelen deze op hun eigen speelbord. Maar  ... ze kunnen niet in het kasteel kijken terwijl ze naar schatten op zoek gaan. Ze zullen hun hand in het kasteel moeten steken en voelen waar de schatten liggen, en hopen dat ze er een juiste schat met de juiste kleur uit trekken. Maar compleet blind speel je niet. Terwijl een andere speler aan de beurt is, mogen de anderen even over de muur kijken om te zien wat er nog ligt, en waar welke kleur ligt. Nu is het enkel nog proberen te onthouden waar de juiste schat ligt. Grabbelen maar !


Dit spel werd geschonken door Moses verlag en is het spel van de maand januari bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts