Mercante

Een stad met zulke omvang als die van Tempest, is sterk afhankelijk van de dagelijkse bevoorrading en van voedsel, en de welgestelde burgers van adel hebben regelmatig nood aan luxueze goederen.
Het domineren van deze ruilhandel is het ultieme doel van elke handelaar in de stad.


In Mercante sta jij aan het hoofd van zulk handelaarshuis. Verspreid je agenten in de stad om goederen aan te kopen van de zeelui die met hun boten aankomen in de haven, en probeer deze goederen te verkopen op de markten die je het meeste opleveren. Maar je zult meer dan dat alleen moeten doen: van het verleiden van senatoren tot zwendelpraktijken, tot jezelf aan de top van de handelaarsklasse van Tempest opwerken.
Ben jij die gehaaide handelaar en zakenman of vrouw die zich kan promoveren tot aan de top ?


Mercante is een spel waar je economische oorlog voert met mekaar. In het begin van het spel bezit elke speler één (spel)magazijn en 2 agenten. Tijdens een beurt worden goederen gekocht op een veiling en opgeslagen in het magazijn. Later worden deze goederen op verschillende markten verkocht, zodra jij acht dat de tijd rijp is om dit te doen.


De spelers proberen ook kronen te verzamelen om hun operaties te financieren, en trachten in een goed daglicht te staan bij de senators om het spel te winnen. Degenen die het meeste geld en het meeste aanzien van de senators weet te verzamelen, zal alle handel in de stad Tempest beheren en de winnaar worden.

Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Mercante is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts