Istanbul

In Istanbul zal je een groep van een handelaar en 4 assistenten leiden doorheen de 16 verschillende locaties dat het speelbord telt. Die locaties zijn alle losse tegels die je naar keuze kunt opstellen bij de start van het spel. Maar voor de beginnende spelers zal een vaste opstelling aangeraden worden.


Van je 4 assistenten maak je een torentje en bovenop plaats je de handelaar. Met dat torentje mag je over het spelbord maximaal 2 vakjes ver bewegen, zowel horizontaal als verticaal, maar niet diagonaal. Kom je zo op een vakje aan, dan mag je één van je assistenten uit de stapel halen en daar apart achterlaten. Dan mag je de actie uitvoeren op die plaats. Kom je later terug aan de beurt, reis je verder met een iets kleinere stapel.


Elke keer als een andere speler op een vak terecht komt waar al een assistent van een andere speler staat, moet deze aan jou 2 geldstukken betalen. Bestaat je torentje enkel maar uit je handelaar, kan je geen acties meer uitvoeren. Je zult je toren terug moeten samenstellen en dat kan op 2 manieren : via de waterput waardoor alle assistenten terug tot jou komen, of je reist min of meer dezelfde weg terug, dan mag je jou assistenten terug oppikken.


Op de verschillende vakjes zal je allerlei acties uitvoeren met als één doel : diamanten verzamelen. De speler die als eerste een aantal diamanten heeft verzameld, is namelijk de winnaar. Diamanten kan je op verschillende manieren verzamelen : je kan ze kopen met geld, of je krijgt ze als je bepaalde zaken aankoopt in ruil voor goederen. En aan geld kan je geraken door bijvoorbeeld goederen die je onderweg hebt verzameld te verkopen. De goederen zal je moeten opslagen op je eigen speelveld, en dat kan je tot 3 maal toe uitbreiden om meer goederen te kunnen verzamelen.


Istanbul is een snel en vlot familiespel, al lijkt in eerste instantie de vele verschillende acties en mogelijkheden je wat af te schrikken.

Dit spel werd geschonken door Pegasus en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Istanbul is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden. Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur


Reacties

Populaire posts