Buccaneer Bones

Buccaneer bones was vorig jaar op de spellenbeurs van Essen uitverkocht. Het jaar daarvoor was het een fistfull of pinguins, van dezelfde uitgeverij, dat uitverkocht was. Hoe komt het toch dat deze kleine maar vlotte en snelle dobbelspellen zo vlot van de hand gaan ? Probeer de spelletjes eens en je zal merken waarom.


Elke speler start met 6 boten in zijn haven, dat zich op zijn persoonlijk speelbord bevindt. Elke boot kan je terugvinden op een eigen route dat uit een haven, een zee en een eiland bestaat. Tijdens een beurt dobbelt de speler met 4 dobbelstenen. Daarna mag hij er zoveel hij zelf wilt herdobbelen. Indien de speler een paar heeft, mag het schip waarvan de nummer overeenkomt met het paar op de dobbelstenen, 1 plaats verder. Heeft de speler 3 dezelfde dobbelstenen, mag je een schip 2 vakjes verder plaatsen.


Krijg je een schip op een eiland, verdien je een bonus :
* Als je op eiland 1 OF eiland 6 bent, mag je 1 extra dobbelsteen gebruiken. Ben je op beiden eilanden, mag je 2 dobbelstenen extra gebruiken.
* Ben je op eiland 2 OF eiland 5, mag je 1 dobbelsteenworp vermeerderen of verminderen. Ben je op beide eilanden, mag je beiden doen.
* Ben je op eiland 3 OF eiland 4, mag je eender hoeveel dobbelstenen herdobbelen. Ben je op beiden eilanden, mag je 2 keer herdobbelen.



Zodra een speler een schip op een eiland heeft, en je hebt 3 dezelfde dobbelstenen waarvan het nummer overeenkomt met het eiland, dan mag je een schat in je schip laden en terug naar de haven varen. Het spel is ten einde zodra een speler 3 schatten weet te verzamelen. Er zijn enkele spelvarianten aanwezig in de handleiding, waaronder ook om dit spel alleen te spelen.

Dit spel werd geschonken door Wattsalpoag en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts